Matematik
Eksponencielt aftagende funktion
14. april 2008 af
Ssif (Slettet)
Har fået stillet opgaven:
Når gulerødder koges, aftages deres indhold af falcarinol eksponentielt. I nogle friske gulerødder er falcarinolindholdet 10,9µg/g, og indholdet aftager med 4% for hvert minut, gulerødderne koges.
- Bestem en forskrift for falcarinolindholdet, målt i µg/g, som funktion af kogetiden, målt i minutter.
- Beregn falcarinolindholdet efter 10 minutters kogning.
- Beregn den kogetid, der halverer falcarinolindholdet i gulerødderne.
- Hvor mange procent falder falcarionolindholdet, hvis gulerødderne koges i 5 min.?
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig.
Når gulerødder koges, aftages deres indhold af falcarinol eksponentielt. I nogle friske gulerødder er falcarinolindholdet 10,9µg/g, og indholdet aftager med 4% for hvert minut, gulerødderne koges.
- Bestem en forskrift for falcarinolindholdet, målt i µg/g, som funktion af kogetiden, målt i minutter.
- Beregn falcarinolindholdet efter 10 minutters kogning.
- Beregn den kogetid, der halverer falcarinolindholdet i gulerødderne.
- Hvor mange procent falder falcarionolindholdet, hvis gulerødderne koges i 5 min.?
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig.
Svar #1
14. april 2008 af ibibib (Slettet)
x er tiden og y er indholdet i procent.
y=b·a^x,
hvor
b = 100 %
og
a = 1-4 % = 1-0,04 = 0,96.
y=b·a^x,
hvor
b = 100 %
og
a = 1-4 % = 1-0,04 = 0,96.
Skriv et svar til: Eksponencielt aftagende funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
