Matematik

Ligning for tangenten til grafen..

14. april 2008 af P.L. (Slettet)
Opgaven lyder: Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x) = - ln x + e^x i punktet
P(2,f(2))

Har fået tangentens ligning til y= 6,889x + -7 Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

y=6,889x-7 !!

Ja. :-)

Svar #2
14. april 2008 af P.L. (Slettet)

Super, tak fordi du lige gad at tjekke det:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af trineduus (Slettet)

Hvordan har i fundet ligningen??


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=-ln(x)+e^x

f(2)=-ln(2)+e^2

f '(x)=-1/x+e^x

f '(2)=-1/2+e^2

y=ax+b

-ln(2)+e^2=(-1/2+e^2)*2+b

-ln(2)+e^2=-1+2e^2+b

-ln(2)-e^2+1=b

Forkort selv a og b og indsæt i y=ax+b.


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. marts 2009 af Nul-R (Slettet)

 Ellers er det meget nemmere bare at bruge maskinen til at finde det.

På Ti-89:

Y-editor - > Sæt den formel, som de har skrevet til dig ind - > Graph - > Tangent: 2 - > Resultat.


Skriv et svar til: Ligning for tangenten til grafen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.