Matematik

Skæringspunkt ml. cirkel og linie

14. april 2008 af sukkerknald (Slettet)

En cirkel C og en linie L er bestemt ved:

C: x^2-4x+y^2+2y=11
L: y=x+1

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem C og L.


HVORDAN??

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2008 af 1234567ii (Slettet)

2 ligninger med 2 ubekendte.

Svar #2
14. april 2008 af sukkerknald (Slettet)

Oh my god!!!

Giv mig noget mere? Hehe..

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2008 af Da-ted (Slettet)

Du indsætter x+1 på ys plads i cirkelligningen

x=-2 V x=3 får jeg det til

Dem sætter du så ind i L

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2008 af allan_sim

#2.
Indsæt linjens ligning i cirklens ligning. Du ved, at y=x+1, så skriv x+1 i stedet for y i ligningen for C. Når du reducerer på det, får du en andengradsligning med to løsninger for x. Det er så førstekoordinaterne til skæringspunkterne. Andenkoordinaterne finder du ved at indsætte i ligningen for linjen.

Et generelt råd baseret på de spørgsmål jeg har set fra dig i dag. Tag dine lærebøger og find en god ven at arbejde sammen med om metoder i de enkelt emner. Specielt indenfor vektorregningen er der mange metoder, der går igen, når man skal f.eks. skal finder skæringer mellem diverse objekter i plan og rum.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2008 af Da-ted (Slettet)

Så ikke så slemt igen :)

Men skrev vist nogle forkerte x-værdier

x=-2 V x=2 får jeg det til

Svar #6
14. april 2008 af sukkerknald (Slettet)

Tak for hjælpen.

#4
Ja sidder med en masse opgaver i dag, som jeg bare slet ikke kan finde ud af. Måske burde jeg overveje at arbejde sammen med en, hvilket jeg også meget gerne vil, da jeg, som du kan se, har meget svært ved det.

Skriv et svar til: Skæringspunkt ml. cirkel og linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.