Matematik
Udfordrende opgave (parapel)
14. april 2008 af
JoachimD (Slettet)
Hejsa
Jeg har simpelthen fået en virklig udfordrende parabel-opgave for.
I kan se den her:
http://img443.imageshack.us/img443/9249/billede5we1.png
Jeg kan ikke hitte ud af det.
Jeg har simpelthen fået en virklig udfordrende parabel-opgave for.
I kan se den her:
http://img443.imageshack.us/img443/9249/billede5we1.png
Jeg kan ikke hitte ud af det.
Svar #1
14. april 2008 af tomlyn (Slettet)
hvis du nu indsætter den i et koordinatsystem, hvor y aksen går gennem toppunktet, så har du toppunkt og rødder givet...
arealet finder man vel ved integration derefter
arealet finder man vel ved integration derefter
Svar #2
14. april 2008 af sigmund (Slettet)
Du indlægger koordinatsystemet således, at parablens toppunkt ligger i (0,4.8) og at parablens nulpunkter er (-2.5,0) og (2.5,0). Dvs. at rødder i andengradspolynomiet er r1 = -2.5 og r2 = 2.5. Du ved desuden, at forskriften kan skrives som p(x) = a*(x-r1)*(x-r2), hvor a er en konstant, som bestemmes ud fra betingelsen p(0) = 4.8.
Ud fra det du ved om integraler, så er gavlens areal givet ved
\,dx.
$)
Ud fra det du ved om integraler, så er gavlens areal givet ved
Svar #3
15. april 2008 af mathon
du indlægger et koordinatsystem
så
toppunktet er (5;4.8) og rødderne 0 og 10
hvoraf
parabelligning:
y = a*x*(x-10) gennem (5;4.8)
4.8 = a*5*(5-10)
4.8 = -25a
a = 4.8/(-25) = (-19.2/100) = -0,192
så
y = -0,192*x*(x-10)
y = -0,192x^2+1,92x
areal
10
S(-0,192x^2+1,92x)dx =
0
-0,064*10^3+0,96*10^2-(-0,064*0^3+0,96*0^2) =
(-0,064*10+0,96)*10^2 = 0,32**10^2 = 32
så
toppunktet er (5;4.8) og rødderne 0 og 10
hvoraf
parabelligning:
y = a*x*(x-10) gennem (5;4.8)
4.8 = a*5*(5-10)
4.8 = -25a
a = 4.8/(-25) = (-19.2/100) = -0,192
så
y = -0,192*x*(x-10)
y = -0,192x^2+1,92x
areal
10
S(-0,192x^2+1,92x)dx =
0
-0,064*10^3+0,96*10^2-(-0,064*0^3+0,96*0^2) =
(-0,064*10+0,96)*10^2 = 0,32**10^2 = 32
Skriv et svar til: Udfordrende opgave (parapel)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
