Matematik
overblik
15. april 2008 af
Bruger88 (Slettet)
En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne O(x) ved fremstilling af x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved
0(x) = 0,04x^3-0,25x^2+2,35x+7,5 1<x < 15
Ved produktion af x varer (målt i tudinder) pr. uge kan alle de producerede varer sælges for beløbet p(x), hvor
p(x) = 8-0,4x, 1<x<15
Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved
F(x) = p(x)-0(x) 1<x<15
Bestem en forskrift for F(x) og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste.
Altså man skal sige:
F(x) = (8-0,4x)-(0,04x^3-0,5x^2+2,35x+7,5)
men hvad så efterfølgende?
0(x) = 0,04x^3-0,25x^2+2,35x+7,5 1<x < 15
Ved produktion af x varer (målt i tudinder) pr. uge kan alle de producerede varer sælges for beløbet p(x), hvor
p(x) = 8-0,4x, 1<x<15
Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved
F(x) = p(x)-0(x) 1<x<15
Bestem en forskrift for F(x) og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste.
Altså man skal sige:
F(x) = (8-0,4x)-(0,04x^3-0,5x^2+2,35x+7,5)
men hvad så efterfølgende?
Svar #2
15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)
det skal også lige siges at når der står < skal der også være en streg under.
Skriv et svar til: overblik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
