Fysik

Orbit 2

06. september 2004 af Weeelo (Slettet)
Øvelse 22 i Orbit 2..

Det sidste spørgsmål er jeg helt lost på.!

Nogen der kan fortælle mig hvilken formel der indeholder noget med antal fotoner der udsendes pr. sek.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2004 af frodo (Slettet)

kender ikk lige opgaven specifikt. Men har du evt noget med en effekt? Kunne du ikk skrive opgaven her?

Svar #2
06. september 2004 af Weeelo (Slettet)

Fra en laser sendes monokromatisk lys vinkelret ind mod et optisk gitter med 1000 streger pr. cm; for 3. ordens spektret er afbøjningen 10,95 grader

a) Find lysets bølgelængde.
Effekten af den stråling, laseren udsender, er o,5 mW.
b) Beregn, hvor mange fotoner lyskilden udsender pr. sekund.

Svar #3
06. september 2004 af Weeelo (Slettet)

Bølgelængden har jeg fået til 633,17nm

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2004 af frodo (Slettet)

når du kender bølgelængden, kan du beregne energien, ved hjælp af plansk mv. Dernæst ved du så at der udsendes en energi på 0,5mJ/s Du skal altså finde ud af hvor mange fotoner der skal til for at give en energi på 0,5mJ.

Svar #5
06. september 2004 af Weeelo (Slettet)

Jeps, men jeg aner bare ikke hvor jeg har en formel der involvere antallet af fotoner..? :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2004 af frodo (Slettet)

nej.. Men beregn energien for én foton. E=h*f=h*c/lambda

Dernæst finder du antallet af fotoner:

x*E pr foton= E samlet=0,5mJ

Er det forståeligt??

Svar #7
06. september 2004 af Weeelo (Slettet)

Kigger lige på det..

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2004 af frodo (Slettet)

Altså fu kender energien for en foton. Hvor mange fotoner skal der så til for at levere den anden energi?

Svar #9
06. september 2004 af Weeelo (Slettet)

Noget der ligner:
5*10^-7 / 3,14*10^-19 = 1,59*10^12

Tak for hjælpen..

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2004 af frodo (Slettet)

skal nok passe.DOG er der tale om miliJule eller mikroJule. Kan se du har udregnet der efter mikroJule. mJ betyder milijoule,mens (my)J betyder mikrojoule.

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2004 af frodo (Slettet)

håber du finder ud af det.. VIl smutte nu...

Svar #12
06. september 2004 af Weeelo (Slettet)

nårhh ja for fanden.. takker.. det er milijoule.. :D

Skriv et svar til: Orbit 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.