Matematik
hjælp til opgave
19. april 2008 af
royal-chika (Slettet)
Jeg har en opgave der lyder:
I en model for vægten af aborrer i Gurre sø antages det, at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af længden L (målt i cm) er af typen:
W(L)=b * L^a
a) bestem en forskrift for W når W(7,1)=5,5 og W(14,3)=58,4
For at besvare denne opgave har jeg lavet potenreg. på lommeregneren og derved fås at: a = 0,0074 og b = 3,37
Men da den rigtige forskrift for potens ifølge lommeregneren er y = a * x^b, hvor skal a og b så indsættes? Hvordan kommer den rige forskrift til ar se ud?
I en model for vægten af aborrer i Gurre sø antages det, at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af længden L (målt i cm) er af typen:
W(L)=b * L^a
a) bestem en forskrift for W når W(7,1)=5,5 og W(14,3)=58,4
For at besvare denne opgave har jeg lavet potenreg. på lommeregneren og derved fås at: a = 0,0074 og b = 3,37
Men da den rigtige forskrift for potens ifølge lommeregneren er y = a * x^b, hvor skal a og b så indsættes? Hvordan kommer den rige forskrift til ar se ud?
Skriv et svar til: hjælp til opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
