Matematik

Differentiering

20. april 2008 af AlexP (Slettet)
Jeg skal differentiere:

f(t)=3.00-3.00*e^-0.0116t

, men min lommeregner får det til at være:

f'(t)=0.0348*(0.988467)^t

Jeg kan ikke helt forstå, hvorfor den får det. Er der nogen der kan hjælpe?

Tak på forhånd..

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: kædereglen 'reglen for differention af en sammensatfunktion' samt 'reglen for differention af en funktion gange en konstant'

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2008 af dnadan (Slettet)

Og grunden til, at din lommeregner ikke angiver grundtallet e, er at den har laver e^k om til a.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af mathon

f(t)=3.00-3.00*e^(-0.0116t) = 3.00-3.00*(e^(-0.0116))^t = 3.00-3.00*0,988467^t =

f'(t) = -3.00*0,988467^t*ln(0,988467) = -0,0348*0,988467^t

Svar #4
20. april 2008 af AlexP (Slettet)

Jeg tror jeg har fat i det nu, tak for hjæpen^^

Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.