Matematik
Vil du ikke hjælpe mig?
07. september 2004 af
Jepz (Slettet)
funktionen f er givet ved f(x)=x*abs(x-2), -2 =
Jeg ved godt at linjen er tangent til grafen og går igennem (0,0) men hvordan gør man det vha beregning?
Jeg ved godt at linjen er tangent til grafen og går igennem (0,0) men hvordan gør man det vha beregning?
Svar #1
07. september 2004 af Damon (Slettet)
f(x)=x*|(x-2)|, -2 =
Du sætter ligningerne lig hinanden og isolere x. Det x du finder er fælles for begge funktioner. Denne x-værdi indsætter du så i en af funktionerne - ligegyldigt hvilken - hvorved du får en fælles y-koordinat. Du har nu et koordinatsæt til skæringspunktet mellem de to funktioner. Har to grafer netop et fælles koordinatsæt er y=2x tangent til den anden funktion.
(ps du kan også vælge at starte med at isolere y og så indsætte denne fundne værdi i en af funktionerne og få en x-værdi - det er ligegyldigt hvad du vælger - det skal give det samme)
Du sætter ligningerne lig hinanden og isolere x. Det x du finder er fælles for begge funktioner. Denne x-værdi indsætter du så i en af funktionerne - ligegyldigt hvilken - hvorved du får en fælles y-koordinat. Du har nu et koordinatsæt til skæringspunktet mellem de to funktioner. Har to grafer netop et fælles koordinatsæt er y=2x tangent til den anden funktion.
(ps du kan også vælge at starte med at isolere y og så indsætte denne fundne værdi i en af funktionerne og få en x-værdi - det er ligegyldigt hvad du vælger - det skal give det samme)
Svar #2
07. september 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
#1 Selv om de har et punkt til fælles, behøver den ene ikke være tangent til den anden. Der kan også være tale om en normal eller en sekant.
Skriv et svar til: Vil du ikke hjælpe mig?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
