Matematik

Opstil matematisk model

20. april 2008 af Meno (Slettet)
Håber der er en der vil hjælpe lidt her...

I Rusland er befolkningstallet faldet med 0,6% om året i de seneste år. Det antages at befolkningstallet bliver ved med at falde med 0,6% om året.
I 2004 var Ruslands befolkningstal 142,2 millioner.

Jeg skal så opstille en matematisk model, der beskriver udviklingen i befolkningstallet efter 2004.

På forhånd tusind tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af Isomorphician

y = b*a^x
dine værdier for b og a står i din opgave

Svar #2
20. april 2008 af Meno (Slettet)

Så den hedder: y = 142,2*0,6^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af Isomorphician

a = 100 % - 0,6 % = 99,4 % = 0,994

Svar #4
20. april 2008 af Meno (Slettet)

okay, nu forstår jeg. Tak...

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2010 af busbus (Slettet)

Forstår virkelig ikke denne opgave! måske nogen der vil hjælpe

i år 2000 var der 7600 danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.
I de følgende år voksede antallet af danskere, der havde en årlig indkomst på mindst 1 million kr. med god tilnærmelse med 1300 om året.

a) opstil en model der beskriver udviklingen i antallet af danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2010 af Isomorphician

Det drejer sig om lineær vækst: y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2011 af qvest (Slettet)

hvad svare værdien til?



Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2011 af Ceciliegymj (Slettet)

Nej hvad? Hvorfor siger du 100-0,6 for at finde a? Er det ikke bare hældningen, altså 0,6? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2012 af Husne (Slettet)

hvordan kan man vide hvilken slags funktion det er?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2014 af Chrille1578 (Slettet)

Hej derude 

Jeg har virkelig brug for hjælp

Antallet af A-kasse medlemmer i Frederikshavn faldt med god tilnærmelse med 439 personer pr. år i perioden 2000-2010. 

Der oplyses, at der i år 2000 var 28.262 A-kasse medlemmer i Frederikshavn

a) Opstil en model, der beskriver sammenhængen mellem antallet af A-kasser medlemmer og antal år efter 2000.

b) Hvor mange A-kassemedlemmer vil der være i år 2014 ifølge modellen?


Skriv et svar til: Opstil matematisk model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.