Matematik
Funktion
20. april 2008 af
line skovgaard (Slettet)
I perioden 1987-1997 har Transportrådet hvert år opgjort det samlede antal biler, der er
sendt til ophugning siden 1987.
Opgørelsen viser, at det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, med
god tilnærmelse kan beskrives ved funktionen
f (x) = 87880 + x + 69550 ,
hvor x er antal år efter 1987, og f (x) er det samlede antal biler, der er sendt til ophugning i
løbet af de x år siden 1987.
a) Beskriv, hvilken information funktionen giver om udviklingen i det samlede antal
biler, der er sendt til ophugning siden 1987, og inddrag i beskrivelsen en fortolkning af
de konstanter, der indgår i forskriften for f.
Hjælp?
sendt til ophugning siden 1987.
Opgørelsen viser, at det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, med
god tilnærmelse kan beskrives ved funktionen
f (x) = 87880 + x + 69550 ,
hvor x er antal år efter 1987, og f (x) er det samlede antal biler, der er sendt til ophugning i
løbet af de x år siden 1987.
a) Beskriv, hvilken information funktionen giver om udviklingen i det samlede antal
biler, der er sendt til ophugning siden 1987, og inddrag i beskrivelsen en fortolkning af
de konstanter, der indgår i forskriften for f.
Hjælp?
Svar #2
20. april 2008 af Frederikke90 (Slettet)
Funktionen bliver brugt til at beskrive vækst.
Tallet 87880 beskriver antallet af biler og tallet 69550 beskriver antallet af biler efter 0 år. Ydermere er 69550 tallet b i forskriften. Det angiver skæringen med y-aksen hvor x = 0.
Væksten er lineær, altså har den forskriften ax+b.
Da a er større end 0 ved vi, at funktionen er voksende i minus uendeligt -uendeligt.
Foruden det angiver konstanten a (tallet 87880) hældningen.
Tallet 87880 beskriver antallet af biler og tallet 69550 beskriver antallet af biler efter 0 år. Ydermere er 69550 tallet b i forskriften. Det angiver skæringen med y-aksen hvor x = 0.
Væksten er lineær, altså har den forskriften ax+b.
Da a er større end 0 ved vi, at funktionen er voksende i minus uendeligt -uendeligt.
Foruden det angiver konstanten a (tallet 87880) hældningen.
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
