Matematik

jeg håber der er en der har tid til at hjælpe med de 2 opg.

20. april 2008 af niggaplz (Slettet)
Omskriv: 25x^2+10x+1 til formen (ax+b)^2.

Løs ligningen: x(x^2-4)(x^2+3)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

(5x+1)^2

Brug nulreglen til din ligning.

Svar #2
20. april 2008 af niggaplz (Slettet)

jeg kan slet ikke opg.
jeg ved jeg skal bruge nulreglen men jeg er helt lost...

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af badooo (Slettet)

Løs ligningerne:
x=0
og
x^2-4=0
og
x^2+3=0

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

x=0 (1 løsning)

x^2-4=0
<=>
x^2=4
<=>
x=-2 v x=2 (2,3 løsning)

x^2+3=0

d=0^2-4*1*3 <=> d=(-)

Da diskriminanten er negativ er ovenstående 3 de eneste x-værdier, som ligningen kan løses med.

Svar #5
20. april 2008 af niggaplz (Slettet)

sherwood er det hele udregningen det du har lavet...??

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Du kunne dog måske godt forklare lidt nærmere angående nulreglen.

Svar #7
20. april 2008 af niggaplz (Slettet)

som f.eks...??

Svar #8
20. april 2008 af niggaplz (Slettet)

og hva for noget arf det skal jeg sætte 2 streger under...??

Svar #9
20. april 2008 af niggaplz (Slettet)

og den øverste af de 2 opg.....den er lavet meget kort i starten...skal den være så kort....eller kan man godt få lidt mere udregning med da det er til en aflevering...?

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. april 2008 af mathon

(ax+b)^2 = (ax)^2 + 2*(ax)*b + b^2
dvs.
tre led med kvadratet på parentesens to led og det dobbelte produkt af parentesens to led

skrevet omvendt

(ax)^2 + 2*(ax)*b + b^2 = (ax+b)^2 ses det, at der skal forekomme et kvadrattal af typen (ax)^2 og et sædvanligt b^2 SAMT røddernes dobbelte produkt 2*(ax)*b
for at omskrivningen er mulig:

25x^2+10x+1 = (5x)^2 + 1^2 + 2*(5x)*1, hvoraf

25x^2+10x+1 = (5x)^2 + 1^2 + 2*(5x)*1 = ((5x)+1)^2 = (5x+1)^2

Skriv et svar til: jeg håber der er en der har tid til at hjælpe med de 2 opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.