Fysik

forskel

21. april 2008 af Lisa02 (Slettet)
Hvad er egentligtaget forskellen på atommasse og molære masse? Er det ikke nogenlunde det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2008 af mathon

atommassen måles i u
molære masse måles i g
men
talværdien er den samme, da man har villet denne sammen hæng
og derfor defineret

{M} g = (N_A*{M}) u
eller
1 g = N_A u
dvs.

1 g = 6,02214*10^23 u
eller
1 u = 1,66054*10^(-24) g

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2008 af mathon

sammen hæng --> sammenhæng

Skriv et svar til: forskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.