Matematik
eksponentiel funktion
21. april 2008 af
Muminah (Slettet)
Ingen hjælpemidler til opgaven (dvs. lommeregne)!
F eksponentiel funktion: Grafen for f går gennem (2,16) og (4,64)
- Find regneforskriften
______________
Jeg kender godt regneforskriften for eksponentiel funktion og hvordan denne kan regnes, men det skulle laves på en anden måde som jeg ikke ved hvordan (fordi det er uden hjælpemidler).
Hjælp søges gerne.
F eksponentiel funktion: Grafen for f går gennem (2,16) og (4,64)
- Find regneforskriften
______________
Jeg kender godt regneforskriften for eksponentiel funktion og hvordan denne kan regnes, men det skulle laves på en anden måde som jeg ikke ved hvordan (fordi det er uden hjælpemidler).
Hjælp søges gerne.
Svar #1
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)
Opstil to ligninger med to ubekendte. Isolér den ene ubekendte, sæt den ind i den anden ligning og løs den anden ubekendte.
Svar #2
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)
Altså,
f(x) = b*a^x
16 = b * a^2
64 = b * a^4
b = 64/a^4
16 = 64/a^4 * a^2
Osv.
f(x) = b*a^x
16 = b * a^2
64 = b * a^4
b = 64/a^4
16 = 64/a^4 * a^2
Osv.
Skriv et svar til: eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
