Matematik
noget med logaritmer?
21. april 2008 af
Alcone (Slettet)
Hej.
Jeg har en opgave som jeg har siddet med i et stykke tid. Jeg kan ikke rigtig se hvordan den skal løses.
Er der nogen som kan hjælpe mig lidt? Både a) og b) hvis det kan lade sig gøre.
jeg har uploadet den:
http://peecee.dk/upload/view/110383
Jeg har en opgave som jeg har siddet med i et stykke tid. Jeg kan ikke rigtig se hvordan den skal løses.
Er der nogen som kan hjælpe mig lidt? Både a) og b) hvis det kan lade sig gøre.
jeg har uploadet den:
http://peecee.dk/upload/view/110383
Svar #2
21. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
a) log(100)=2, og ved at betragte linjen ses at antallet af træer med stammediamter på 100cm er ca. 10^0,8 ~ 6
b) I en potensfunktion med forskriften y=b*x^a er a givet ved:
a = log(y2/y1)/log(x2/x1)
og b er givet ved
b = y1/x1^a = y2/x2^a
hvor (x1,y1) og (x2,y2) er to punkter hvori grafen for y går igennem.
b) I en potensfunktion med forskriften y=b*x^a er a givet ved:
a = log(y2/y1)/log(x2/x1)
og b er givet ved
b = y1/x1^a = y2/x2^a
hvor (x1,y1) og (x2,y2) er to punkter hvori grafen for y går igennem.
Svar #3
21. april 2008 af Alcone (Slettet)
okay. Mange tak.
a) hvordan kan du se at en stammediameter på 100 cm er ca. 10^0.8 ?
Har du aflæst det ved x-aksen, log(2)?
b) Er det en matematisk model for sammenhængen mellem D og N?
Er det bare sådan du har skrevet op?
a) hvordan kan du se at en stammediameter på 100 cm er ca. 10^0.8 ?
Har du aflæst det ved x-aksen, log(2)?
b) Er det en matematisk model for sammenhængen mellem D og N?
Er det bare sådan du har skrevet op?
Skriv et svar til: noget med logaritmer?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
