Matematik

rettelse

21. april 2008 af LiisaK (Slettet)


Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentielt som funktionen af tiden med en halveringstid på 21 år. Med f(t) betegnes det antal gram af det radioaktive stof, der er tilbage til tiden t (målt i år). Det oplyses, at f(0) = 120

Solve( 21 = ln(1/2) / ln(a),a)
a = 0,967 532
nu har vi den eksponentielle formel y = b · ax
y = 120 · 0,967532
y = 120*0,967532^42
dvs 30, 0003 gram

kan det passe?

Svar #1
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

hovsa glemte at skrive spørgsmålet

Hvor mange gram af
stoffet er der tilbage
til tiden t = 42?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2008 af Isomorphician

hvor får du de 42 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2008 af Isomorphician

Det er korrekt.
Du kunne også have brugt oplysningen at halveringstiden er 21 til at udregne det, da 42 = 21*2

120*0,5*0,5 = 30

Svar #4
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

fra spørgsmålet, glemte bare lige at skrive spørgsmålet ned . spørgsmålet lyder sådan her

Hvor mange gram af stoffet er der tilbage til tiden t = 42?

Svar #5
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

så det er rigtigt ? men kan stadig godt bruge min egen mellemregning ikke ? eller er det for langt ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2008 af Isomorphician

Det er helt op til dig

Svar #7
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

okii D:

men denne her spørgsmål kan jeg bare ikke lave

Bestem en forskrift for f

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2008 af Isomorphician

du har jo allerede fundet forskriften i #0

Svar #9
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

y = 120*0,967532^42 er det bare det her ?

eller skal man skrive f(x) = 120*0,967532^42

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. april 2008 af Isomorphician

erstat 42 med x

Svar #11
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

f(42) = 120*0,967532^42 :)

Svar #12
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

og det er bare resultatet til den opgave eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. april 2008 af Isomorphician

omvendt

Svar #14
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

ups, hvad mener du ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. april 2008 af Isomorphician

f(x) = 120*0,967532^42 --- sammenblanding af variable
f(42) = 120*0,967532^42 --- løsningen til x = 42
f(x) = 120*0,967532^x --- den generelle løsning = korrekt

Svar #16
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

hehe sådan :D

hvad med denne her

Beregn det tidspunkt,
hvor der er 1 gram tilbage
af stoffet

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. april 2008 af Isomorphician

løs f(x) = 1

Svar #18
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

skal jeg bare sætte 1 istedet for 42 eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
21. april 2008 af Isomorphician

1 = 120*0,967532^x, isoler x

Svar #20
22. april 2008 af LiisaK (Slettet)

120+0,967532^x = 1

0,967532^x = 100/120

Ln(0,967532^x) = Ln (100/120)

x * Ln(0,967532) = Ln(100/120)

x = Ln(100/120) / Ln(0,967532)
x = 21,0001

Kan det passe Isomorphician ?

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.