Matematik
hastighed for temperatur i en ovn
22. april 2008 af
tomlyn (Slettet)
Hej.
Jeg skal bare lige have lidt vished (eller rettelse)
I en opgave (vejledende eksamensopgavesæt 1) lyder en opgave sådan:
Temperaturen, i °C, i en speciel ovn til brandprøvning udvikler sig som en funktion af tiden, t, målt i antal minutter efter ovnen er tændt, givet ved forskriften:
f(t)=20+150ln(8t+1)
i opgave b skal man så finde den hastighed hvormed temperaturen ændrer sig til tiden t=10
Jeg har afledt den på TI89 og sat 10 ind...
f'(t)=1200/(8t+1)
f'(10)=1200/(8*10+1)<=>
f'(10)=400/27
Det mener jeg er hastigheden, men facit mener noget andet. I følge facit, er ændringen den temeperatur der er i ovnen efter 10 minutter/pr min...
Jeg skal bare lige have lidt vished (eller rettelse)
I en opgave (vejledende eksamensopgavesæt 1) lyder en opgave sådan:
Temperaturen, i °C, i en speciel ovn til brandprøvning udvikler sig som en funktion af tiden, t, målt i antal minutter efter ovnen er tændt, givet ved forskriften:
f(t)=20+150ln(8t+1)
i opgave b skal man så finde den hastighed hvormed temperaturen ændrer sig til tiden t=10
Jeg har afledt den på TI89 og sat 10 ind...
f'(t)=1200/(8t+1)
f'(10)=1200/(8*10+1)<=>
f'(10)=400/27
Det mener jeg er hastigheden, men facit mener noget andet. I følge facit, er ændringen den temeperatur der er i ovnen efter 10 minutter/pr min...
Svar #1
22. april 2008 af mathon
Temperaturen, i °C, ...udvikler sig som en funktion af tiden, t, målt i antal minutter efter ovnen er tændt, givet ved forskriften:
"udvikler sig som en funktion af tiden" = "ændrer" sig som en funktion af tiden
dvs.
f(t) = temperaturændringen pr. tid
f(10) er svaret på det, du går efter...
"udvikler sig som en funktion af tiden" = "ændrer" sig som en funktion af tiden
dvs.
f(t) = temperaturændringen pr. tid
f(10) er svaret på det, du går efter...
Svar #2
22. april 2008 af tomlyn (Slettet)
hmm... f(10) er beregnet i bare beregnet én gang, i opg a. Og f(t) er vel temperaturen pr tid, hvor f'(x) er er hastigheden for ændringen?
Skriv et svar til: hastighed for temperatur i en ovn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
