Matematik
kuglens tangentplan
22. april 2008 af
trudifrudi (Slettet)
hej..
har følgende opgave:
I et koordinatsystem er en kugle bestemt ved
x^2-2x+y^2+6y+z^2-4z-11=0
Det oplyses at punktet P(4,1,2) ligger på kuglen
Bestem en ligning for kuglens tangentplan i P
har følgende opgave:
I et koordinatsystem er en kugle bestemt ved
x^2-2x+y^2+6y+z^2-4z-11=0
Det oplyses at punktet P(4,1,2) ligger på kuglen
Bestem en ligning for kuglens tangentplan i P
Svar #2
22. april 2008 af trudifrudi (Slettet)
altså ved man kan lave den om så der står
(x-1)^2+1+(y+3)^2 osv men altså ved ik om skal det og hvad man så skal..
(x-1)^2+1+(y+3)^2 osv men altså ved ik om skal det og hvad man så skal..
Svar #3
22. april 2008 af tomlyn (Slettet)
hold endeligt fast i den omskrivning...
Du ved at P ligger på kuglen
Og du ved at en vektor fra centrum, C til P vil stå vinkelret på tangentplanet, det er altså normalvektor for planet...
4 - 1
vekt CP=1 -(-3)
2 - osv...
den generelle ligning for planen a(x-x0)+...
Du ved at P ligger på kuglen
Og du ved at en vektor fra centrum, C til P vil stå vinkelret på tangentplanet, det er altså normalvektor for planet...
4 - 1
vekt CP=1 -(-3)
2 - osv...
den generelle ligning for planen a(x-x0)+...
Svar #4
22. april 2008 af tomlyn (Slettet)
den står ikke så godt, den vektor...
vekt CP=
4 - 1
1 -(-3)
2 - osv...
vekt CP=
4 - 1
1 -(-3)
2 - osv...
Skriv et svar til: kuglens tangentplan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
