Matematik

Sammenhæng, andengradsligning

23. april 2008 af Tara987 (Slettet)
Jeg kan ikke lige finde ud af den.

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen

ax^2+2x+c=0, a er forskellig fra 0

har netop én løsning

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2008 af utdiscant (Slettet)

Når der er én løsning er diskriminanten = 0

b = 2
d = 0
d = b^2 - 4ac
4 = 4ac
1 = ac
1/a = c

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

Med andre ord a og c er omvendt proportionale.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvordan får du 4 = 4ac?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2015 af KlogeM (Slettet)

Tænker det samme som #3 - hvis nogen kan svaret?

Redigeret:

Har jeg ret hvis jeg siger at der bare er "byttet rundt" så der i stedet for -4=-4ac står 4=4ac? 
Og at d=0 og derfor forsvinder d?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Diskriminanten beregnes som

D = 22 - 4*a*c

At der netop er én løsning betyder, at D = 0. Så vi har

4 - 4*a*c = 0  <=>

4 = 4ac  <=>

ac = 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2015 af KlogeM (Slettet)

Så dividerer vi vel a eller c (?) over til 1 og så bliver de omvendt proportionale da y=k/x? Eller er jeg helt lost?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan selv vælge, hvordan du vil angive dit svar.

ac = 1

a = 1/c

c = 1/a


Skriv et svar til: Sammenhæng, andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.