Matematik

ligning for tangent

23. april 2008 af mathews0304 (Slettet)
En funktion f er bestemt ved
f(x)=1/4x^3-x^2-x+4
Det skæringspunkt mellem grafen for f og førsteaksen, der har den mindste førstekoordinat, kaldes A.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A.


Jeg har prøvet at differentiere funktionen, men kan ikke lige komme på, hvad man skal gøre med sådan en opgave. Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2008 af Frederikke90 (Slettet)

Differntier funktionen og benyt formlen for tangentligningen:

y = f'(x0)+(x0-x)+ f(x)

^ noget i den stil.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2008 af mathon

y = f'(xo)*(x-xo)+ f(xo)

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2008 af Daniel TA (Slettet)

Først skal du finde skæringen med første aksen.. Så siger 0=1/4x^3-x^2-x+4 og så har du x0. Så gør du som de andre har sagt, og bruger den x-værdi

Svar #4
24. april 2008 af mathews0304 (Slettet)

Hvordan finder jeg skæringen med førsteaksen? ellers mange tak for hjælpen folkens

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Du skal finde nulpunkterne. Det kan du gøre ved at sætte f(x) = 0

Svar #6
24. april 2008 af mathews0304 (Slettet)

Men så har jeg jo 3 forskellige nulpunkter? Og hvad er forskellen på x0 og x? Jeg virker dum lige nu ... :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2008 af mathon

men kun det mindste xo har interesse

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2010 af liiia (Slettet)

 jeg forstår det virkelig ikke?? har fået samme opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2011 af Snette1993 (Slettet)

Jeg forstår den heller ikke :(


Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.