Matematik
Potensfunktioner - betydning af b
23. april 2008 af
PernilleKragelund (Slettet)
hej alle.
jeg kan ikke lige gennemskue hvad b betyder for en potensfunktion.
jeg har en funktion der hedder T=21+59*e^-1,066*t hvilket jeg går ud fra er en potensfunktion.
Jeg skal beskrive betydningen af tallet 21, hvilket svarer til b..
håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig !!
be rigtig rigtig pænt om..
jeg kan ikke lige gennemskue hvad b betyder for en potensfunktion.
jeg har en funktion der hedder T=21+59*e^-1,066*t hvilket jeg går ud fra er en potensfunktion.
Jeg skal beskrive betydningen af tallet 21, hvilket svarer til b..
håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig !!
be rigtig rigtig pænt om..
Svar #1
23. april 2008 af Daniel TA (Slettet)
Det er en eksponentieal funktion. hehe..
Men kan desværre ikke lige se hvad betydnigen af 21 er. hmm
Men kan desværre ikke lige se hvad betydnigen af 21 er. hmm
Svar #2
23. april 2008 af Lyckedyr (Slettet)
Det er IKKE en potensfunktion. Det er en ganske normal eksponentiel udvikling. Det som forvirrer dig er sikkert e, men e er jo et tal. Derfor vil du, hvis du regner den ud få følgende forskrift: T=59(0,34438)^t+21, som nævnt er en eksponentiel udvikling.
Hvis du indsætter t=0 får du, at T=21. Det vil sige, at det er funktionens skæring med y-aksen.
Hvis du indsætter t=0 får du, at T=21. Det vil sige, at det er funktionens skæring med y-aksen.
Svar #3
23. april 2008 af Daniel TA (Slettet)
#2 .. Det passer ikke at skæringen er T=21 for t=0 .. Den skærer i 80..
Men hvis man sætter t=21 får man T=21 , men ved ikke helt hvad det betyder.
Men hvis man sætter t=21 får man T=21 , men ved ikke helt hvad det betyder.
Skriv et svar til: Potensfunktioner - betydning af b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
