Matematik

Folkeskole matematik

24. april 2008 af Blablabla212312 (Slettet)
1. Vælg et uligetal, større end1, for den ene katetes længde
2. Udregn dets kvadrat
3. Træk 1 fra
4. Halver resultatet
5. Du har nu den anden katetes længde
6. Læg 1 til
7. Du har nu hypotenusens længde

Det uligetal er 7, men hvordan udregner jeg dets kvadrat?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af Danielras (Slettet)

Kvadratet af 7 = 7*7 = 7^2

Svar #2
24. april 2008 af Blablabla212312 (Slettet)

Takker :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Kort forklaring: Arealet af et kvadrat udregnes jo nemlig ved at gange længde og bredde sammen. Da disse er lige store gælder: x^2=A. Når du har tallet 7 er både bredde og længde 7 og arealet udregnes i stedet 7^2=A.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Et kvadrat (i et plan) er et regulær polygon med fire sider. Dvs en firkant, hvor alle sider er lige lange, og alle vinkler er 90 grader (retvinkle).

fx en rittersport. "Kvadratisk - praktisk - god" :)

Skriv et svar til: Folkeskole matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.