Fysik
Forskellige krafter ved nedsænket objekt i vand
27. april 2008 af
shafh (Slettet)
Hej.
Sidder og læser lidt om Archimedes lov. I min fysikbog står der at der ved et nedsænket lod i vand, er 3 på virkende kræfter. F_0 som er luftens tryk,oven over vandet, på objektet. F_t: Tyngdekraften, og F: den opadrettede skyldt den fortrænkte væskemængde.
Men ifølge denne side, forstår jeg det som om at der kun er to krafter på spil. Tyngdekraften og den opadrettede:
http://da.wikipedia.org/wiki/Arkimedes%27_princip
Er det rigtigt?
Grunden til jeg spørger, er at jeg eller vil konkluderer at:
F_total=F_tyngde-F_opadrettet=m_opjekt*g-m_væske*g
Er det rigtigt? Eller hvad er den totale kraft?
Sidder og læser lidt om Archimedes lov. I min fysikbog står der at der ved et nedsænket lod i vand, er 3 på virkende kræfter. F_0 som er luftens tryk,oven over vandet, på objektet. F_t: Tyngdekraften, og F: den opadrettede skyldt den fortrænkte væskemængde.
Men ifølge denne side, forstår jeg det som om at der kun er to krafter på spil. Tyngdekraften og den opadrettede:
http://da.wikipedia.org/wiki/Arkimedes%27_princip
Er det rigtigt?
Grunden til jeg spørger, er at jeg eller vil konkluderer at:
F_total=F_tyngde-F_opadrettet=m_opjekt*g-m_væske*g
Er det rigtigt? Eller hvad er den totale kraft?
Skriv et svar til: Forskellige krafter ved nedsænket objekt i vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
