Matematik

Undersøgelse af løsning til ligning

27. april 2008 af Mevsen (Slettet)
Undersøg om ½ er løsningen til ligningen:

8x^3+2x^+x-(3/2)=0

Hvordan undersøger jeg, om ½ er den rigtige løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af badooo (Slettet)

Indsæt 1/2 istedet for x og regn ud.

Svar #2
27. april 2008 af Mevsen (Slettet)

Okay, det hat jeg prøvet, men kan ikke få den til at passe. Jeg har fået at vide, at løsningen ½ er rigitg, det får jeg den bare ikke til, når jeg regner den ud.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

8(1/2)^3+2(1/2)^2+1/2-(3/2)=0
regn selv lidt på det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2008 af badooo (Slettet)

Hvem har du fået det at vide af..? For 1/2 er ikke en løsning, så vidt jeg kan se.

Svar #5
27. april 2008 af Mevsen (Slettet)

Jeg har fået det at vide af to andre elever, der har lavet opgaven, men de kan jo selvfølgelig have taget fejl. Kan nemlig heller ikke selv få den til at give ½. Prøver lige at regne den igennem igen. Tak for hjælpen så :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2008 af badooo (Slettet)

Ifølge min lommeregner bliver resultatet 1/2 for x = 1/2.. Og det passer også i mit hoved, sådan lidt hurtigt udregnet.


Svar #7
27. april 2008 af Mevsen (Slettet)

Det giver det også ifølge min lommeregner.. Faktisk må jeg ikke bruge lommeregner til opgaven, men blev jo nødt til lige at tjekke :-P Jeg tror, du har ret i, at ½ ikke er løsningen til ligningen! Tak.

Skriv et svar til: Undersøgelse af løsning til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.