Matematik
f(x)=g(x) - hvad er x ?
27. april 2008 af
Karneol (Slettet)
Opgaven lyder f(x)=g(x)
f(x)=0,34x^2 og g(x)=3,63x-3,3
Er der nogen, der kan give en trinvis vejledning ?
Facit er x= 1 og 9,7
Jeg har svært ved at få startet korrekt - at flette de to funktioner sammen - men formoder dog, at jeg herefter skal finde diskriminanten, og herefter x-værdierne - korrekt ?
f(x)=0,34x^2 og g(x)=3,63x-3,3
Er der nogen, der kan give en trinvis vejledning ?
Facit er x= 1 og 9,7
Jeg har svært ved at få startet korrekt - at flette de to funktioner sammen - men formoder dog, at jeg herefter skal finde diskriminanten, og herefter x-værdierne - korrekt ?
Svar #1
27. april 2008 af badooo (Slettet)
Ja.
0,34x^2 = 3,63x-3,3
<=>
0,34x^2 - 3,63x + 3,3 = 0
-Beregn diskrimanten
-Når du har diskrimanten kan du beregne x
0,34x^2 = 3,63x-3,3
<=>
0,34x^2 - 3,63x + 3,3 = 0
-Beregn diskrimanten
-Når du har diskrimanten kan du beregne x
Svar #2
27. april 2008 af Karneol (Slettet)
Tusind tak for hjælpen. Nu lykkedes det at få det rigtige facit.
Skriv et svar til: f(x)=g(x) - hvad er x ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
