Matematik
Ligninger og Faktoriséring?
28. april 2008 af
Henrythechamp (Slettet)
Denne her opgave blev der spurgt om inde på forummet igår, men ingen ordenlige svar, så jeg kunne forstå det ihvertfald, blev givet:
Kateterne i en retvinklet trekant er x og 20-x, Bestem det størst mulige areal af trekanten.
Hvordan løses denne opgave? .. har ingen anelse, desuden har jeg en opgave mere som jeg også gerne kunne bruge noget hjælp til:
"Faktorisér polynomiet p(x)=x^6 - 18x^4 - 25x^3 + 74x^2 +190x +168, og angiv antallet af rødder, bestem derefter rødderne"..
hvordan faktorisere man? , hvordan bestemmer man antallet af rødder og hvordan bestemmer man rødderne? :)..
tusind tak for hjælpen .
Kateterne i en retvinklet trekant er x og 20-x, Bestem det størst mulige areal af trekanten.
Hvordan løses denne opgave? .. har ingen anelse, desuden har jeg en opgave mere som jeg også gerne kunne bruge noget hjælp til:
"Faktorisér polynomiet p(x)=x^6 - 18x^4 - 25x^3 + 74x^2 +190x +168, og angiv antallet af rødder, bestem derefter rødderne"..
hvordan faktorisere man? , hvordan bestemmer man antallet af rødder og hvordan bestemmer man rødderne? :)..
tusind tak for hjælpen .
Svar #2
28. april 2008 af Jannik.rl (Slettet)
I den første opstiller du en funktion for arealet af trekanten:
f(x)= ½*h*g = ½*x*(20-x)
Hvis du nu vi finde det størst mulige areal, finder du f'(x) og sætter det lig med nul:
f'(x)=10-x
10-x=0 <=> x=10
Indsæt x i den første ligning og du får det størst mulige areal.
Forventer du må bruge hjælpemidler til andet spørgsmål, hvor så er:
p(x)=(x - 3)·(x - 4)·(x^2 + 2·x + 2)·(x^2 + 5·x + 7)
f(x)= ½*h*g = ½*x*(20-x)
Hvis du nu vi finde det størst mulige areal, finder du f'(x) og sætter det lig med nul:
f'(x)=10-x
10-x=0 <=> x=10
Indsæt x i den første ligning og du får det størst mulige areal.
Forventer du må bruge hjælpemidler til andet spørgsmål, hvor så er:
p(x)=(x - 3)·(x - 4)·(x^2 + 2·x + 2)·(x^2 + 5·x + 7)
Svar #3
28. april 2008 af Henrythechamp (Slettet)
tak for hjælpen til den første, hjalp meget, også på forståelse, :)..
men kan du ikke prøve at forklare hvad du gør i den anden? forstår overhovedet ikke hvordan du kan komme frem til det? og hvad jeg skal bruge det til? samtidig forstår jeg heller ikke hvordan man bestemmer antallet af rødder og hvordan man bestemmer rødderne ..
men kan du ikke prøve at forklare hvad du gør i den anden? forstår overhovedet ikke hvordan du kan komme frem til det? og hvad jeg skal bruge det til? samtidig forstår jeg heller ikke hvordan man bestemmer antallet af rødder og hvordan man bestemmer rødderne ..
Skriv et svar til: Ligninger og Faktoriséring?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
