Fysik

ROLLER COASTER!!!

28. april 2008 af lutherdk (Slettet)
Hej :)

Jeg har lavet et forsøg med en roller coaster med et loop, som jeg skal lave en fremlæggelse om. Er der nogen der har nogle ideer til hvad det ku være relevant at tage med af teori?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af Jannik.rl (Slettet)

Jeg synes bestemt, at du skal se på energi i under selve loopet. Den mekaniske energi en mere eller mindre konstant (hvilket du kan diskutere), men den kinetiske energi og potentielle energi ændres under loopet. Du kan derfor f.eks. regne hastigheden ud i bunden og i toppen af loopet.

Svar #2
28. april 2008 af lutherdk (Slettet)

Hvordan skal jeg diskutere det? Hvordan kan jeg vise at den er konstant?

Svar #3
28. april 2008 af lutherdk (Slettet)

Jeg har regnet lidt på det og jeg får en fin hastighed i toppen, men i bunden vil den jo være 0, da den potentielleenergi er 0?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2008 af Jannik.rl (Slettet)

Der er en gnidningskraft i loopet modsat bevægelsesretninger der gør at der er et tab af energi, hvilket du kan tage op.

At vise at den er konstant er måske ikke så nemt ved mindre du kan måle hastigheder undervejs. Eller kan du regne på det ved at regne på Ekin og Epot hver for sig (Emek=Ekin+Epot). Hele præncippet bag en rollerkoster er at den udnytter den potientielle energi således, at den kan regulere hastigheden alt efter hvor højt den køre i det givne tidspunkt. (Der er jo ingen motor på en sådan vogn).

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2008 af Jannik.rl (Slettet)

Den potentielle energi er jo blevet overført til kinetisk energi. Se formel ovenfor og regn evt. den mekaiske energi for dit startpunkt (hvor Ekin=0) og regn videre derfra med den mekaniske energi som, når Ekin=0, er Emek=Epot.

Skriv et svar til: ROLLER COASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.