Fysik
Joules lov
28. april 2008 af
memomo (Slettet)
Hej alle
Jeg har lige en fysikopgave, som jeg er i tvivl om, så ville høre, om der var en, der kunne hjælpe :) Opgaven lyder:
I et forsøg med joules lov opvarmes 50 g vand i et lille bæger af en modstand med en betragtelig strømstyrke. I et bestemt forsøg er strømstyrken 3A. Vandet opvarmes i løbet af 120 sekunder fra 16 °C til 32 °C.
a) Beregn modstandens resistans.
b) Hvis vi gentager forsøget med strømstyrken 4A, og opvarmer 50 g vand fra 16 °C, hvilken sluttemperatur når vi så?
På forhånd tak
Jeg har lige en fysikopgave, som jeg er i tvivl om, så ville høre, om der var en, der kunne hjælpe :) Opgaven lyder:
I et forsøg med joules lov opvarmes 50 g vand i et lille bæger af en modstand med en betragtelig strømstyrke. I et bestemt forsøg er strømstyrken 3A. Vandet opvarmes i løbet af 120 sekunder fra 16 °C til 32 °C.
a) Beregn modstandens resistans.
b) Hvis vi gentager forsøget med strømstyrken 4A, og opvarmer 50 g vand fra 16 °C, hvilken sluttemperatur når vi så?
På forhånd tak
Svar #1
28. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Du skal have fat i formlerne:
delta[E] = m*c*delta[T]
og
delta[E] = R*I^2*delta[t]
hvor R=modstanden, I=strømstyrken, c=specifikke varmekapacitet, m=massen, t=tiden, T=temperaturen.
delta[E] = m*c*delta[T]
og
delta[E] = R*I^2*delta[t]
hvor R=modstanden, I=strømstyrken, c=specifikke varmekapacitet, m=massen, t=tiden, T=temperaturen.
Skriv et svar til: Joules lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
