Matematik
ligning
28. april 2008 af
RikkeKring (Slettet)
Hejsa (: har to ligninger jeg ikke lige ved hvordan jeg skal beregne dem.
2x+3y = 100
2x + y = 156
How the hell? ;S
2x+3y = 100
2x + y = 156
How the hell? ;S
Svar #1
28. april 2008 af Esbenps
Isoler y i den nederste ved at trække 2x fra på begge sider.
Indsæt det fundne udtryk for y i den første ligning og isoler x. Du har nu bestemt x.
Indsæt værdien for x i en af ligningerne og isoler y.
Indsæt det fundne udtryk for y i den første ligning og isoler x. Du har nu bestemt x.
Indsæt værdien for x i en af ligningerne og isoler y.
Svar #2
29. april 2008 af ANIKAKLEIN (Slettet)
2x + 3y = 100 <-> 2x + 3y = 100
2x + y = 156 <-> -6x - 3y = -468
______________
-4x = -368
-x = -92
x = 92
Så indsætter du den fundne x-værdi i en af ligningerne:
2(92) + 3y = 100 <-> 184 + 3y = 100 <-> 3y = -84 <-> y = -28
(x,y) = (92,-28)
2x + y = 156 <-> -6x - 3y = -468
______________
-4x = -368
-x = -92
x = 92
Så indsætter du den fundne x-værdi i en af ligningerne:
2(92) + 3y = 100 <-> 184 + 3y = 100 <-> 3y = -84 <-> y = -28
(x,y) = (92,-28)
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
