Fysik

2-dimensional bevægelse

28. april 2008 af Mads (Slettet)
Hvilken formel kan jeg bruge til at beregne starthastigheden af en genstand der bliver kastet?

Det er noget med at genstanden har en hastighed i både vandret og lodret retning. Kan ikke komme videre derfra.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af Jannik.rl (Slettet)

Hvilke oplysniger har du?

Hvis du har hastigheden i begge retninger kan du regne den egentlige hastighed ved pythagoras.

Svar #2
28. april 2008 af Mads (Slettet)

Jeg har tegnet en graf over kasteparablen i LoggerPro :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2008 af Jannik.rl (Slettet)

Med loggerPro kan du indlægge en funktion? hvor du selv kan oversætte funktionsværdierne til forskellige egenskaber som acc., hastighed osv.. Har desværre lidt svært ved at hjælpe der, har aldrig arbejdet med programmet..

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2008 af Jannik.rl (Slettet)

Alligvel burde du ved at kende højden og længden af kastet, og tiden den flyver regne det selv. Kender du det?

Svar #5
28. april 2008 af Mads (Slettet)

Ja LoggerPro opgiver funktionen, den er bare noget forvirrende da den opgives som y=a(x-x0)^2+b(x-x0)+c

Svar #6
28. april 2008 af Mads (Slettet)

Ifølge LoggerPro er værdierne

x0=0,376

a=-0,71

b=1,03

c=0,37

Jeg har svært ved at koble disse værdier til begyndelseshastighederne

Skriv et svar til: 2-dimensional bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.