Matematik

Arealet af punktmængden M

29. april 2008 af hadsaa (Slettet)

f(x)=x³+48/x x>0

Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen og linjerne x=½ og x=4 en punktmængde M

Beregn ved hjælp af stamfunktioner arealet af M.

Nogen der kan hjælpe mig med følgende?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad har du forsøgt dig med? Det er oftest en god idé at tegne situationen.

Svar #2
29. april 2008 af hadsaa (Slettet)

Har prøvet at tegne grafen på min grafregner, men kan ikke lige se mig ud af det. Skal jo bruge stamfunktioner, kan jeg også godt, men ved ikke lige hvad mine grænser skulle være?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

Grænserne får du faktisk opgivet... Kig nu nøje på de to rette linjer.

Svar #4
29. april 2008 af hadsaa (Slettet)

De er vel så ½ og 4 :D


så jeg skal blot bestemme integralet af x³+48/x med grænserne ½ og 4. ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

yes. (men husk nu at forstå hvorfor grænserne nu er det, se her på graferne)

Skriv et svar til: Arealet af punktmængden M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.