Matematik
mat -> (log) ligninger
09. september 2004 af
nadia0 (Slettet)
kan ikke løse de her 3 ligninger!
håber nogen kan hjælpe
1) 4^3x=776
2) 3,5*305^x=280,7
3) 2^3x=200
håber nogen kan hjælpe
1) 4^3x=776
2) 3,5*305^x=280,7
3) 2^3x=200
Svar #2
09. september 2004 af tante_toffee (Slettet)
logaritmeregneregler...
prøv at se:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=50831
prøv at se:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=50831
Svar #3
09. september 2004 af Damon (Slettet)
log(a^r)=r*loga
1)
4^3x = 776 <=>
log(4^3x) = log776 <=>
3x*log4 = log776 <=>
3x = log776/log4 <=>
x = (log776/log4)/3 <=>
x = 4,80
2)
3,5*305^x = 280,7 <=>
305^x = 280,7/3,5 <=>
log(305^x) = log(280,7/3,5) <=>
x*log305 = log(280,7/3,5) <=>
x = (log(280,7/3,5))/(log305) <=>
x = 0,77
Så kan du vidst godt lave den sidste :)
3) 2^3x-1=200
1)
4^3x = 776 <=>
log(4^3x) = log776 <=>
3x*log4 = log776 <=>
3x = log776/log4 <=>
x = (log776/log4)/3 <=>
x = 4,80
2)
3,5*305^x = 280,7 <=>
305^x = 280,7/3,5 <=>
log(305^x) = log(280,7/3,5) <=>
x*log305 = log(280,7/3,5) <=>
x = (log(280,7/3,5))/(log305) <=>
x = 0,77
Så kan du vidst godt lave den sidste :)
3) 2^3x-1=200
Skriv et svar til: mat -> (log) ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
