Matematik

2. gradsligninger

01. maj 2008 af Hey1990 (Slettet)
Jeg kan ikke få denne 2.gradsligning til at give de rigtige resultater.

2x^2 - 5x + 2 = 0

a = 2

b = -5

c = 2

d = b^2 - 4ac dvs., d = (-5^2) - 4 * 2 * 2 = -25 - - 16 = -9

Men den skal jo ikke være negativ, da der står i min facitliste at de skal give disse to positive resultater:

x = 2 V x = 1/2

Er der nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Prøv at kigge på dit b^2. Den skal hedde (-5)^2. det giver 25, hvorimod dit giver -25 (stor forskel). Forsøg derefter igen;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2008 af lutherdk (Slettet)

(-5)^2 = 25, dvs. d = 25 - 16 = 9

Svar #3
01. maj 2008 af Hey1990 (Slettet)

Okay, men det har jeg også prøvet og det jeg kan stadig ikke få det til at passe med resultaterne. Det er ret underligt.

Svar #4
01. maj 2008 af Hey1990 (Slettet)

Så bliver resultaterne jo bare negative. Og det skal de ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2008 af badooo (Slettet)

(-b+-sqrt(d))/2a

(-(-5)+sqrt(9))/(2*2) = (5+3)/4 = 8/4 = 2
(-(-5)-sqrt(9))/(2*2) = (5-3)/4 = 2/4 = 1/2

Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.