Matematik

længden af den længeste vektor---

01. maj 2008 af Liiinee (Slettet)
Bestem den længste af diagonalerne i det parallellogram, der udspændes af to vektorer:

a=[5,12,-11] og c.t=[8,-7,2]

dette skal beregnes uden hjælpe midler,.

Hvordan gør jeg det?

det er jo ikke lige til at benytte: |a+b| = [|a|^2 + |b|^2 + 2*|a|*|b|*cos(V)]^0,5, når man ikke har hjælpe midler?

Hjælp mig tak :)

Venligst Line

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

Se evt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=498104

Svar #2
01. maj 2008 af Liiinee (Slettet)

hmm.. heddet det så:

[5,12,-11] + [8,-7,2]
=13+5-9 = 9

eller hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

Du skal finde...

|[5,12,-11] + [8,-7,2]| ~= 16.6
|[5,12,-11] - [8,-7,2]| ~= 23.2

Altså har den længste diagonal længden 23.2.

Svar #4
01. maj 2008 af Liiinee (Slettet)

hvordan regner du det ud, uden brug af hjælpemidler ?
jeg kan sagtens få det samme som dig i Mathcad, men kan ik beregne det u. hjælpemiddel?

benytter du: at |a|= kvadr.a.1+a.2+a.3 ???????

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

Den resulterende vektor bliver:

[5,12,-11] + [8,-7,2] = [13,5,-9]

Længden af denne vektor er

sqrt(13^2 + 5^2 + (-9)^2) ~= 16.6

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2008 af mathon

|vektor_a+vektor_b| = [|a|^2+|b|^2+2*|a||b|cos(V)]^0,5
|vektor_a-vektor_b| = [|a|^2+|b|^2-2*|a||b|cos(V)]^0,5

cos(V) = (vektor_a*vektor_b)/(|a|*|b|),
hvor nævneren |a|*|b|>0

og
1) cos(V)>0, hvis (vektor_a*vektor_b)>0 dvs, v|vektor_a-vektor_b|
og
2) cos(V)|vektor_a+vektor_b|


det eneste som behøves undersøgt er således fortegnes for skalarproduktet/prikproduktet
vektor_a*vektor_b

[5,12,-11]*[8,-7,2] = 5*8 + 12*(-7) + (-11)*2 = 40-84-22<0
hvorfor
|vektor_a-vektor_c.t|>|vektor_a+vektor_c.t|

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2008 af mathon

fortegnes --> fortegnet

Skriv et svar til: længden af den længeste vektor---

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.