Matematik
Hej, nogle der vil hjælpe mig med denne her opgave om andengradsfunktioner? :)
01. maj 2008 af
Super13 (Slettet)
Hej alle, vi har fortiden et emne kaldt: Andengradsfunktionen og dens anvendelser, og jeg er så kommet til denne her opgave, og er gået helt istå! Jeg har ikke gået i 10.klasse, så det er faktisk første gang jeg beskæftiger mig med andengradsfunktioner! Så er der nogle der vil hjælpe mig med at løse disse opgaver :) ?
Du står på toppen af Aalborgtårnet og slipper en bold, som derefter falder frit mod jorden. Faldvejen s vil så være en funktion af faldtiden t:
s(t) = 0; 5 • g • t2; hvor g er tyndeaccelerationen. I Danmark er g = 9; 82m/s
1. Beregn faldvejen efter 0 sek, 0,5 sek, 1 sek, 1,5 sek og 2 sek.
2. Lav en tabel for funktionen - brug fx. TI-89(TABLE). Tegn en graf over
sammenhængen. Overvej, hvilke værdier af s, der er meningfyldte
at tage med på grafen.
3. Hvilken type funktion er der tale om? Formuler sammenhængen
mellem faldvejen og tiden i ord.
4. Hvor lang tid er der gået, når bolden er faldet 8 m?
5. Udled en formel, så man kan beregne faldtiden, når man kender faldvejen.
Ville være super taknemlige :) Hilsen Monopigen..
Du står på toppen af Aalborgtårnet og slipper en bold, som derefter falder frit mod jorden. Faldvejen s vil så være en funktion af faldtiden t:
s(t) = 0; 5 • g • t2; hvor g er tyndeaccelerationen. I Danmark er g = 9; 82m/s
1. Beregn faldvejen efter 0 sek, 0,5 sek, 1 sek, 1,5 sek og 2 sek.
2. Lav en tabel for funktionen - brug fx. TI-89(TABLE). Tegn en graf over
sammenhængen. Overvej, hvilke værdier af s, der er meningfyldte
at tage med på grafen.
3. Hvilken type funktion er der tale om? Formuler sammenhængen
mellem faldvejen og tiden i ord.
4. Hvor lang tid er der gået, når bolden er faldet 8 m?
5. Udled en formel, så man kan beregne faldtiden, når man kender faldvejen.
Ville være super taknemlige :) Hilsen Monopigen..
Svar #2
01. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
1. Indsæt henholdsvis t=0, t=0.5, t=1 m.v.
2. Lav en tabel (evt. med TI-89). Kun s>0 er interessante.
3. Andengradspolynomium.
4. Løs 0.5*g*t^2 = 8, med hensyn til t
5. Isoler t i ligningen s=0.5*g*t^2. Du har nu en funktion t(s).
2. Lav en tabel (evt. med TI-89). Kun s>0 er interessante.
3. Andengradspolynomium.
4. Løs 0.5*g*t^2 = 8, med hensyn til t
5. Isoler t i ligningen s=0.5*g*t^2. Du har nu en funktion t(s).
Skriv et svar til: Hej, nogle der vil hjælpe mig med denne her opgave om andengradsfunktioner? :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
