Fysik
en lille fysik opg;)!
10. september 2004 af
sabrine (Slettet)
Opg lyder således:
Lys med bølgelængden 632,8nm sendes mod glas med brydningsindeks 1,52 med en indfaldsvinkel på 45,0 grader.
Beregn brydningsvinklen:
skal jeg bruge formlen
(sinb)=(lambda glas)/(B1 C2)...........
Lys med bølgelængden 632,8nm sendes mod glas med brydningsindeks 1,52 med en indfaldsvinkel på 45,0 grader.
Beregn brydningsvinklen:
skal jeg bruge formlen
(sinb)=(lambda glas)/(B1 C2)...........
Svar #1
11. september 2004 af riquelme (Slettet)
Formlen hedder
n1*sin(v1) = n2*sin(v2),
hvor n1, n2 er brydningsindeks'ne og v1, v2 er hhv. indfaldsvinkel og brydningsvinkel.
Du skal ikke bruge lysets bølgelængde i denne situation.
n1*sin(v1) = n2*sin(v2),
hvor n1, n2 er brydningsindeks'ne og v1, v2 er hhv. indfaldsvinkel og brydningsvinkel.
Du skal ikke bruge lysets bølgelængde i denne situation.
Svar #2
12. september 2004 af sabrine (Slettet)
er stadig ikk helt med den.....
skal jeg sige n1*sin(v1)
1,52*sin(hvad er v1???
og n2???
skal jeg sige n1*sin(v1)
1,52*sin(hvad er v1???
og n2???
Svar #3
12. september 2004 af JulieJense (Slettet)
Formlen hedder:
n1*sin(i)= n2*sin(b)
Du indsætter de kente størrelser:
n1*sin(45) = 1,52*sin(b)
hvor n1 er brydningsindekset for det materiale lyset kom fra før det ramte glasset. Dvs. luft. Lysets brydningsindeks i luft er 1,0.
b er brydningsvinkel - den du i opgaven skal bestemme.
Dvs.
1,0 * sin(45) = 1,52*sin(b)
sin(b) = (1,0 * sin(45))/1,52
sin(b) = 0,47
b = sin^-1(0,47) = 27,7
Dvs. brydningsvinklen er ca. 28grader.
n1*sin(i)= n2*sin(b)
Du indsætter de kente størrelser:
n1*sin(45) = 1,52*sin(b)
hvor n1 er brydningsindekset for det materiale lyset kom fra før det ramte glasset. Dvs. luft. Lysets brydningsindeks i luft er 1,0.
b er brydningsvinkel - den du i opgaven skal bestemme.
Dvs.
1,0 * sin(45) = 1,52*sin(b)
sin(b) = (1,0 * sin(45))/1,52
sin(b) = 0,47
b = sin^-1(0,47) = 27,7
Dvs. brydningsvinklen er ca. 28grader.
Skriv et svar til: en lille fysik opg;)!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
