Matematik
matematik hjælp....
10. september 2004 af
melis@ (Slettet)
håber nogen kan hjælpe mig med opg forneden som jeg ikke forstår hvordan jeg ska løse den.
f og g er eksponentielle udviklinger. Grafen for f går gennem punkterne (-3,2) og (10,8), og grafen for g går gennem (-1,12) og (8,2).
Angiv regneforskrifter for f og g.?
Beregn koordinaterne til grafernes skæringspunkt med 3 decimaler.
på forhånd TAK.
f og g er eksponentielle udviklinger. Grafen for f går gennem punkterne (-3,2) og (10,8), og grafen for g går gennem (-1,12) og (8,2).
Angiv regneforskrifter for f og g.?
Beregn koordinaterne til grafernes skæringspunkt med 3 decimaler.
på forhånd TAK.
Svar #1
10. september 2004 af Mads^^ (Slettet)
Du ved at funktionen har formen y=b*a^x og derfor at 2=b*a^-3 og 8=b*a^10
Du dividerer så de to udtryk med hinanden og b går ud og du finder efter nogle reduceringer at a=13 rod af 4
Du dividerer så de to udtryk med hinanden og b går ud og du finder efter nogle reduceringer at a=13 rod af 4
Svar #2
11. september 2004 af fister (Slettet)
Finder forskrifter ved at sige 2=b*a^-3 og 8=b*a^10 og dividere dem som allerede det allerede er skrevet. Når du har fundet a = 13rod(4) sætter du ind og finder b til b = 2*13rod(64)
Forskriften for f:
y = 2*13rod(64)*(13rod(4))^x
Det samme gør du med g og finder dennes forskrift.
Når du kender begge sætter du dem lig hinanden og finder først x og så y. Skæringspunktet bliver da det fundne (x,y)
Forskriften for f:
y = 2*13rod(64)*(13rod(4))^x
Det samme gør du med g og finder dennes forskrift.
Når du kender begge sætter du dem lig hinanden og finder først x og så y. Skæringspunktet bliver da det fundne (x,y)
Skriv et svar til: matematik hjælp....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
