Matematik
Fibonacci formel?
04. maj 2008 af
axell (Slettet)
Jeg har svært ved at få formlen til at stemme.
F(n) = F(n-1)+F(n-2)
F(2) = F(2-1)+F(2-2) giver 1, hvilket er korrekt.
F(3) = F(3-1)+F(3-2) giver 3 og ikke 2, som det skal.
F(4) = F(4-1)+F(4-2) giver 4 og ikke 5.
Hvad gør jeg forkert?
F(n) = F(n-1)+F(n-2)
F(2) = F(2-1)+F(2-2) giver 1, hvilket er korrekt.
F(3) = F(3-1)+F(3-2) giver 3 og ikke 2, som det skal.
F(4) = F(4-1)+F(4-2) giver 4 og ikke 5.
Hvad gør jeg forkert?
Svar #1
04. maj 2008 af Isomorphician
F(3) = F(3-1) + F(3-2) = F(2) + F(1) = 1 + 1 = 2
F(4) = F(4-1) + F(4-2) = F(3) + F(2) = 2 + 1 = 3
F(4) = F(4-1) + F(4-2) = F(3) + F(2) = 2 + 1 = 3
Svar #2
04. maj 2008 af sigmund (Slettet)
Antag F(0) = 0 og F(1) = 1. Fra rekursionsformelen F(n) = F(n-1)+F(n-2) fås:
F(2) = F(1) + F(0) = 1 + 0 = 1;
F(3) = F(2) + F(1) = 1 + 1 = 2;
F(4) = F(3) + F(2) = 2 + 1 = 3;
F(5) = F(4) + F(3) = 3 + 2 = 5; osv.
Besvarer dette dit spørgsmål?
F(2) = F(1) + F(0) = 1 + 0 = 1;
F(3) = F(2) + F(1) = 1 + 1 = 2;
F(4) = F(3) + F(2) = 2 + 1 = 3;
F(5) = F(4) + F(3) = 3 + 2 = 5; osv.
Besvarer dette dit spørgsmål?
Svar #3
04. maj 2008 af axell (Slettet)
sigmund:
Ja, nu forstår jeg. Man skal gå henholdvis 1 og to pladser tilbage i rækken og plusse deres tilknyttede værdier.
Mange tak for hjælpen.
Ja, nu forstår jeg. Man skal gå henholdvis 1 og to pladser tilbage i rækken og plusse deres tilknyttede værdier.
Mange tak for hjælpen.
Skriv et svar til: Fibonacci formel?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
