Matematik

Eksponentielle funktioner

04. maj 2008 af babe87 (Slettet)
Hej alle sammen

Jeg er ved at lave en opgave om eksponentiel funktioner. Men jeg kan ikke rigtig kommer vider.

Mit spørgsmål lyder sådan her: b)
Angiv fordoblings konstant for denne udvikling.

Og der til høre der et skema som ser sådan her ud.

Årstal 1995 2000 2005
Pris i mio kr. 1,5 3 6

Jeg ved skal bruge den som hedder T2. Men jeg kan ikke huske hvordan man finder log(a).

Håber der nogle som kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Prisen bliver jo fordoblet på 5 år. Check selv.
Derfor er T2=5 år.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2008 af mathon

3 6 dit mellemrum skulle FORMENTLIG have været et komma - eller hvad?

y = b*a^x

1,5 = b*a^0
3,6 = b*a^5.som ved division giver

(3,6/1,5) = a^5
hvoraf
a = (3,6/1,5)^0,2

Svar #3
04. maj 2008 af babe87 (Slettet)

Der skulle i ha været i kommer.

For i 1995 er prisen for huset 1,5
og i 2000 er prisen 3
og i år 2005 er prisen 6

Kan du så vise mig hvordan jeg skal stille det op. Nu når du har fået tallene rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2008 af mathon

med oplysningerne i #3

3 = b*a^0
6 = b*a^5.som ved division giver

(6/3) = a^5
hvoraf
a = 2^0,2 = 1,148698


i overensstemmelse med
log(a) = log(2)/5 =
a = 10^(log(2)/5) = 10^(log(2^0,2)) = 2^0,2 = 1,148698

Svar #5
04. maj 2008 af babe87 (Slettet)

Jeg kan slet ikke forstå hvad det er du gør.

Hvor får du de 10 fra og hvor fra du de 0,2????

Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.