Matematik
rumgeometri - bestemme punkt
04. maj 2008 af
stjerne1992 (Slettet)
Hej. Har lidt svært med denne opgave. Er der nogen der kan hjælpe mig på vej?
På forhånd tak.
I et korrdinatsystem i rummet er givet en plan a med ligningen:
2x-y+z+3=0,
og en linje med parameterfremstillingen:
x=1+t
y=2-t
z=3+t
a) Bestem koordinatsættet til det punkt p på l, hvis projektion på a har koordinansættet (-2,2,3)
På forhånd tak.
I et korrdinatsystem i rummet er givet en plan a med ligningen:
2x-y+z+3=0,
og en linje med parameterfremstillingen:
x=1+t
y=2-t
z=3+t
a) Bestem koordinatsættet til det punkt p på l, hvis projektion på a har koordinansættet (-2,2,3)
Svar #1
04. maj 2008 af peter lind
Find ligningen for den linie, der går gennem (-2,2,3) og står vinkelret på planen. Find derefter skæringspunktet mellem denne linie og den linie, som er givet i opgaven.
Skriv et svar til: rumgeometri - bestemme punkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
