Matematik
Matematik!
11. september 2004 af
Christina2004 (Slettet)
En funktion er givet ved
f(x)=x^3+a*x^2-5x+3
hvor a er en konstant.
Bestem a når det oplyses at f har lokalt minimum for x=1.
jeg har lavet opgaven på følgende måde:
x^3+a*x^2-5x+3=0
a*x^2-5x+3=-x^3
a*x^2=-x^3+5x-3
a=(-x^3+5x-3)/(x^2)
og fik a til at være 1! er det rigtigt?
f(x)=x^3+a*x^2-5x+3
hvor a er en konstant.
Bestem a når det oplyses at f har lokalt minimum for x=1.
jeg har lavet opgaven på følgende måde:
x^3+a*x^2-5x+3=0
a*x^2-5x+3=-x^3
a*x^2=-x^3+5x-3
a=(-x^3+5x-3)/(x^2)
og fik a til at være 1! er det rigtigt?
Svar #1
11. september 2004 af fister (Slettet)
Hvis du ved at den har lokalt min. i x=1 betyder det at f'(1)=0 så kan du finde a.
f'(x) = 3x^2+2ax-5
f'(1) = 0 <=> 3*1^2+2*a*1-5 = 0 <=> a=1
f'(x) = 3x^2+2ax-5
f'(1) = 0 <=> 3*1^2+2*a*1-5 = 0 <=> a=1
Skriv et svar til: Matematik!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
