Fysik
Brandmand, vand og ild!
05. maj 2008 af
Np2 (Slettet)
Hej alle sammen.
Jeg har fået denne opgave nedenfor, men ved ikke lige hvordan man skal begynde. Håber i kan hjælpe mig.
Hvis vandet i en brandslange pumpes ud med en fart på 15m/s hvor langt fra ilden kan en brandmand så være?
(Brandmand og ild i samme højde)
Jeg har fået denne opgave nedenfor, men ved ikke lige hvordan man skal begynde. Håber i kan hjælpe mig.
Hvis vandet i en brandslange pumpes ud med en fart på 15m/s hvor langt fra ilden kan en brandmand så være?
(Brandmand og ild i samme højde)
Svar #1
05. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
Det skrå kast. Find x i ligningssystemet:
x = v0*cos(a)*t
y = -0.5*g*t^2 + v0*sin(a)*t
hvor y=0, v0=15m/s, a=45 grader.
x = v0*cos(a)*t
y = -0.5*g*t^2 + v0*sin(a)*t
hvor y=0, v0=15m/s, a=45 grader.
Svar #3
05. maj 2008 af Np2 (Slettet)
Okay tak. Men nu er jeg mindre klog og spørger så - hvordan? :)
Svar #4
05. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
0 = -0.5*g*t^2 + v0*sin(a)*t
<=>
0.5*g*t = v0*sin(a)
<=>
t = 2*v0*sin(a)/g
x = v0*cos(a)*(2*v0*sin(a)/g)
<=>
0.5*g*t = v0*sin(a)
<=>
t = 2*v0*sin(a)/g
x = v0*cos(a)*(2*v0*sin(a)/g)
Skriv et svar til: Brandmand, vand og ild!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
