Fysik

Hurtig hjælp til enkelt opgave

07. maj 2008 af MalteJørgensen (Slettet)
Hej, jeg kunne godt bruge lidt hjælp!

Opgave 10.

Lys med en bølgelængde på 590 nm sendes gennem et optisk gitter. Afbøjningsvinklen ø2 til anden orden er målt til 25¤ (grader)

a) Beregn gitterkonstanten

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2008 af mathon

alment:
d*sin(Ø_n) = n*lambda
d = n*lambda/sin(Ø_n)

aktuelt:
d = 2*(590 nm)/sin(25°)

Svar #2
07. maj 2008 af MalteJørgensen (Slettet)

Mange tak :)

Skriv et svar til: Hurtig hjælp til enkelt opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.