Matematik

En funktions grænser

07. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)
Hej Alle,
Jeg har lige et spørgsmål, som jeg meget gerne vil have hjælp til. Jeg har fået stukket en funktion i hånden, som ser således ud:

f(x) = x - 2 * (sqrt(x)), x>=0

Der står i opgaveformuleringen: "I fjerde kvadrant afgrænser grafen for f sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal".

Jeg ved at den nedre grænse er givet ved 0, men hvad er den øvre grænse? Hvordan bestemmer man i det hele taget den øvre såvel som den nedre grænse?


På forhånd mange tak,
Liv

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Sæt funktionen lig 0, så finder du grænserne. Hvis du er i tvivl om hvorfor, kig da på grafen.

Svar #2
07. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

#1) Sikke skummelt!

Tak for hjælpen,
Liv

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2008 af mathon

x - 2*sqrt(x) = 0

x = 2*sqrt(x)

(x/2) = sqrt(x)

(x/2)^2 = (sqrt(x))^2

x^2/4 = x

x^2 = 4x

x^2 - 4x = 0

x(x-4) = 0 ..... osv. ....

Skriv et svar til: En funktions grænser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.