Matematik

Hjælp til 2 opgaver uden hjælpemidler

08. maj 2008 af P.L. (Slettet)
Er i gang med forberedelse til min eksamen på onsdag, og er stødt på 2 opgaver hvor jeg ikke ved hvad jeg skal gøre, håber der er nogle der kan hjælpe, så jeg ved det på onsdag hvis noget ligende skulle dukke op?:

Begrund hvilke af funktionerne der er voksende:

g(x)= 0,34*1,27^x , h(x)= 3,41*0,72^x , k(x)=7,2*4,2^x.

Er alle sammen ikke voksende da a er positivt?, og den der er mest voksende er k, da a er størst der?

Herefter skal jeg bestemme en forskrift for den eksponentielle funktion f, der har en vækstrate på 20% og for hvilken f(0) = 10,, Hvordan pokker gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Når a>1 er eksponentialfunktionen f(x)=b*a^x voksende i hele x-intervallet )-uendelig;uendelig(

hvorfor h(x) og k(x) er voksende (a>1 i disse funktioner)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvad gælder, når a<1 i en eksponentielfunktion? (kig på h)

Da vækstraten er 20% er a=1,20. Nu har du a og et punkt, at kan derfor nemt isolere b og finde forskriften.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2008 af juventuz (Slettet)

glem mit svar, da jeg så forkert på b og a. men du har hvornår de er voksende, så kan du selv regne den ud;)

Svar #4
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke...
Hvilke af funktionerne er så voksende, er der nogle der kan forklare mig dette? og hvorfor?

Og ja så kender jeg a = 1,20 den er jeg med på men kender jo så kun 10. og en punkt P plejer af hedde (x,y) ?
Så hvordan finder jeg forskriften?

Skriv et svar til: Hjælp til 2 opgaver uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.