Matematik
uden hjælpemidler (umuligt)
11. maj 2008 af
mikeh (Slettet)
hej jeg er lige stødt på denne opgave
http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
opgave 1.012 det er en opgave uden hjælpemidler på A niveau..
f(x) = 1/3x^3 - 3x^2 -5x
man skal bestemme monotoniforholdene for f.
jeg starter med at differentiere
f'(x) = 3x^2 - 4x - 5
her sætter jeg så f'(x) = 0 og finder rødderne for at finde ud ekstramus (eller hva det hedder)
men jeg kan sku ikke lieg finde rødderne i hovedet fra den ligning.. jeg får d = 76 og det kan jeg ikke lige ta kvadratroden af?
nogen der kan hjælpe her?
http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
opgave 1.012 det er en opgave uden hjælpemidler på A niveau..
f(x) = 1/3x^3 - 3x^2 -5x
man skal bestemme monotoniforholdene for f.
jeg starter med at differentiere
f'(x) = 3x^2 - 4x - 5
her sætter jeg så f'(x) = 0 og finder rødderne for at finde ud ekstramus (eller hva det hedder)
men jeg kan sku ikke lieg finde rødderne i hovedet fra den ligning.. jeg får d = 76 og det kan jeg ikke lige ta kvadratroden af?
nogen der kan hjælpe her?
Skriv et svar til: uden hjælpemidler (umuligt)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
