Matematik

2. gradspolynomium

11. maj 2008 af pianoforte (Slettet)
Om et 2. gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7, 4) ligger på dets graf.
Opskriv en forskrift for polynomiet.


Nogen der ved hvordan det skal gribes an ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Benyt at: f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.

Svar #2
11. maj 2008 af pianoforte (Slettet)

tak !!

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2008 af xb7x (Slettet)

Du kan faktorisere det.
y=a*(x-r1)*(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne. Det eneste ukendte er dermed a, og når du så har fundet a kan du gange parenteserne sammen hvis du vil have polynomiet på en anden form.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2008 af xb7x (Slettet)

hov:P dobblt post

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2008 af Camilla09 (Slettet)

Jeg sidder lige med præcis samme opg. og er i tvivl om, hvad det er man ska gøre med rødderne? Sættes de ind så den kommer til at se sån her ud ? -->
f(x)=a(x-5)(x-9) ?

Og hvad stiller man nu op med opgaven ? :S

Håber der er nogen der kan hjælpe mig, da jeg er håbløs til matematik.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2008 af Isomorphician

#5
Indsæt og værdierne for punktet (7, 4), så kan du isolere a

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, det gør de. Herefter indsætter du også dit punkt, og du kan så beregne a.

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2008 af Camilla09 (Slettet)

Hvor/hvordan indsættes punktet ?
:I

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2008 af Isomorphician

(7, 4) = (x, f(x))

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2008 af Camilla09 (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. februar 2009 af Simonesimonesimone (Slettet)

Hej :)

Vi sidder med samme opgave, og er lidt usikker på om vores svar er rigtig.

Er der eventuelt nogen der kan hjælpe os?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. februar 2009 af Isomorphician

Hvad er jeres svar?


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2009 af Danno (Slettet)

Er der nogen der kan forklare hvordan man finder b og c? Jeg har fået a = -1


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. maj 2009 af Danno (Slettet)


Brugbart svar (3)

Svar #15
09. maj 2009 af mathon

f(x) = y = a(x-5)(x-9)

4 = a(7-5)(7-9)  hvoraf a beregnes

og

f(x) = a(x2 - 14x + 45) = ax2 - (14a)x + (45a)

b = 14a
c = 45a


Skriv et svar til: 2. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.