Matematik
Delprøve uden hjælpemidler, der driller
11. maj 2008 af
mulle2005fcm (Slettet)
Jeg har nogle problemer med en del af opgaverne i nedestående prøve, håber der er nogle der kan hjælpe:)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-4VUH.pdf
følgende kan jeg ikke finde ud af at løse:
opg.2 - Skal jeg bruge formlen a = log(y2/y1)/log(x2/x1)?
opg.5 - jeg har prøvet mig lidt frem og fået P(X=0) til 3/4, men om det overhovedet er i nærheden af noget der er rigtigt aner jeg ikke:D
opg. 7 - skal jeg måske bare aflæse på grafen? f´(2)= 1 og f´(3)=0, hvad med monotoniforholdet, jeg kan jo godt se, at den er voksende, men...
opg. 10 - jeg kender jo normalvektorerne, men...
opg.11 jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg kan diferentiere F(x)..
Det var godt nok en hel del, men håber der er et par stykker der har tid til at give et hint:)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-4VUH.pdf
følgende kan jeg ikke finde ud af at løse:
opg.2 - Skal jeg bruge formlen a = log(y2/y1)/log(x2/x1)?
opg.5 - jeg har prøvet mig lidt frem og fået P(X=0) til 3/4, men om det overhovedet er i nærheden af noget der er rigtigt aner jeg ikke:D
opg. 7 - skal jeg måske bare aflæse på grafen? f´(2)= 1 og f´(3)=0, hvad med monotoniforholdet, jeg kan jo godt se, at den er voksende, men...
opg. 10 - jeg kender jo normalvektorerne, men...
opg.11 jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg kan diferentiere F(x)..
Det var godt nok en hel del, men håber der er et par stykker der har tid til at give et hint:)
Svar #1
11. maj 2008 af dnadan (Slettet)
2) korrekt, alternativt kan du opstille to ligning med to ubekendte og løse ligningssystemet(til dem, som ikke husker formler så godt)
7) Indtil videre, er det korrekt. Overvej nu, for hvilke værdier af x er grafen for f monotont stigende(f'(x)>0) og for hvilke værdier af x er grafen for f monotont aftagende (f'(x)<0). Med hensyn til extremaet, er der tale om et minimum, et maksimum eller en vandretvendetangent?
11) Vis at F'(x)=f(x) (integrationsprøven)
Integralet må du heraf selv klare.
(resten kan jeg ikke lige tænke mig til efter en så lang dag)
7) Indtil videre, er det korrekt. Overvej nu, for hvilke værdier af x er grafen for f monotont stigende(f'(x)>0) og for hvilke værdier af x er grafen for f monotont aftagende (f'(x)<0). Med hensyn til extremaet, er der tale om et minimum, et maksimum eller en vandretvendetangent?
11) Vis at F'(x)=f(x) (integrationsprøven)
Integralet må du heraf selv klare.
(resten kan jeg ikke lige tænke mig til efter en så lang dag)
Skriv et svar til: Delprøve uden hjælpemidler, der driller
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
