Matematik
Opgave med tangenter
12. maj 2008 af
The_Raccoon7 (Slettet)
Hey..
Jeg er kørt lidt død i følgende mat.-opgave:
Bestem tangenter til f(x), der går gennem (0,-5)
Hvor f(x)=x^2+2x-1
BEMÆRK!:
((0,-5) er ikke røringspunkt med parablen men blot et punkt uden for parablen, som tangenterne går igennem)
Hilsen
Jacob
Jeg er kørt lidt død i følgende mat.-opgave:
Bestem tangenter til f(x), der går gennem (0,-5)
Hvor f(x)=x^2+2x-1
BEMÆRK!:
((0,-5) er ikke røringspunkt med parablen men blot et punkt uden for parablen, som tangenterne går igennem)
Hilsen
Jacob
Svar #1
12. maj 2008 af dnadan (Slettet)
Udnyt, at tangentens hældning er f'(x), samt at dit punkt er (0;-5) her fås en ligning med én ubekendt.
Svar #3
12. maj 2008 af nour daoud (Slettet)
du skal finde a
så skal du sæt a, y og i forskrif y=ax+b
så skal du sæt a, y og i forskrif y=ax+b
Skriv et svar til: Opgave med tangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
