Matematik

hej, findes rødderne således? :)

12. maj 2008 af Super13 (Slettet)
Opgaven lyder: bestem rødderne i f(x)=x^2-X-2 OG faktoriser udtrykket.

Solve(x^2-x-2)=0,x) = x=-1 or x=2

er -1 og 2 rødderne? :)

Hvis nej, hvordan gør jeg så? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er rigtigt. Grafen skærer jo i y=0.

Svar #2
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Super, men det med at faktororiser volder mig lige lidt prob. Hmm..

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvis du godt må bruge lomemeregner, er den en funktion der faktorisere udtrykket.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af Isomorphician

udnyt at:
ax^2 + bx + x = a(x-r1)(x-r2), (r1, r2 = rødder)

Svar #5
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Ja, må gerne bruge lommeregneren? Seriøst? oh my good, hvordan gøre man så det på lommeregneren, hvilken funktion? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af Isomorphician

rettelse:
ax^2 + bx + x = a(x-r1)(x-r2), (r1, r2 = rødder)
---->
ax^2 + bx + c = a(x-r1)(x-r2), (r1, r2 = rødder)

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Når du har rødderne er det meget nemt at faktorisere.

f(x)=(x+1)(x-2)

Tjek om det ikke passer, hvis du ganger ind. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2008 af Kwarzon (Slettet)

haha solve = noob

Svar #9
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Så det vil sige at:

(x+1) * (x-2) ? =rigtigt? :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

#8 har vi at gøre med en roflcopter der?

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

#9 Ja, det er det. Se: #7. Hvis du er i tvivl, kan du bare gange parenteserne sammen.

Svar #12
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Uh, jamen troede det var svære end det! :) Jamen I skal da have mange tak..

Svar #13
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

haha solve = noob, hvad? :)

Skriv et svar til: hej, findes rødderne således? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.